English Dutch French
  • Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

F

e

e

d

b

a

c

k

Kabels volgens de laatste Atex Norm

Kabels volgens de laatste Atex Norm (strengere eisen voor kabels in EX-d toepassingen)

 

Niet alle kabels zijn geschikt voor aansluiting in een ATEX omgeving. In de recente norm NEN-EN-IEC 60079-14:2014 is een speciaal gedeelte toegevoegd met eisen voor het testen van kabels; Annex E.1.

Naast een gespecifeerde constructie en voorgeschreven materialen, dienen kabels te voldoen aan een gedefinieerde gasdoorlaatbaarheid. Door middel van een speciale testprocedure wordt duidelijk of een kabel geschikt is voor het aansluiten met een EX-D wartel.

Image result for KABELS VOLGENS DE LAATSTE ATEX NORM


Een groot deel van onze series KVCC, KVCY en de halogeenvrije series HHMB en HCHMB is uitermate geschikt voor toepassing in ATEX omgevingen. Diverse geteste afmetingen voldoen aan de eisen gesteld in Annex E.1.

De serie Jobcom ATEX zijn instrumentatiekabels met een specifieke constructie, speciaal geschikt voor EX-d toepassingen. De kabels uit deze serie zijn rond en compact en doorstaan de test voor gasdoorlaatbaarheid. Op dit moment zijn er 2 uitvoeringen beschikbaar; de folie afgeschermde RE-2X(ST)Yv-fl en de versie met staaldraadomvlechting RE-2X(ST)YSWBY-fl.

Ook voor datacommunicatie heeft Jobarco een op maat gemaakte oplossing. De ATEX CAT5E heeft een unieke constructie waardoor de kabel voldoet aan de eisen in Annex E.1.

 

Meer Info: atex_kabeloplossingen_.pdf

 

 

 

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Download VCard >>

We ship globally

Customers in more than 42 countries around the globe.