bel ons: (0031) 0114 370 030 | info@comm-co.com
Algemene voorwaarden van:
Comm-co B.V.
Kreekzoom 9
4561 GX Hulst
Inschrijfnummer K.v.K. voor Zuidwest-Nederland: 50329251
Deze voorwaarden zijn van toepassing op ieder aanbod en elke overeenkomst van koop en verkoop van hardware en/of andere zaken, alsmede het aansluiten van mobiele abonnementen, van Comm-co B.V., gevestigd te Hulst, hierna te noemen “Comm-co”.
De koper zal verder worden aangeduid als “de wederpartij”.
Onder “provider”: de aanbieder van mobiele telefonie diensten, met wie de wederpartij rechtstreeks een mobiel telefoonabonnement afsluit.
De algemene voorwaarden van de desbetreffende provider zijn van toepassing op ieder aanbod en elke overeenkomst betreffende het mobiele telefoonabonnement dat, door bemiddeling van Comm-co, rechtstreeks tussen de wederpartij en de desbetreffende provider tot stand komt.
Onder “schriftelijk” wordt in deze algemene voorwaarden verstaan: per brief, per e-mail, per fax of enige andere wijze van communicatie die met het oog op de stand der techniek en de in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen hiermee gelijk kan worden gesteld.
Het mogelijk niet van toepassing zijn van een (deel van een) bepaling van deze algemene voorwaarden laat de toepasselijkheid van de overige bepalingen onverlet.
Bij een discrepantie of strijdigheid tussen deze algemene voorwaarden en een vertaalde versie hiervan, geldt de Nederlandse tekst.
Deze algemene voorwaarden zijn eveneens van toepassing op uit de overeenkomst voortgekomen nabestellingen en deelbestellingen.
Indien Comm-co deze algemene voorwaarden al meerdere keren aan de wederpartij ter hand heeft gesteld is er sprake van een bestendige handelsrelatie. Comm-co hoeft dan de algemene voorwaarden niet telkens opnieuw ter hand te stellen om deze op volgende overeenkomsten van toepassing te laten zijn.
Ieder aanbod en elke offerte van Comm-co is van kracht gedurende de daarin genoemde termijn. Een aanbod of offerte waarin geen geldigheidstermijn is genoemd is vrijblijvend. Bij een vrijblijvend aanbod of een vrijblijvende offerte heeft Comm-co het recht dit aanbod of deze offerte uiterlijk binnen 2 werkdagen na ontvangst van de aanvaarding te herroepen.
De in een aanbod, offerte of prijs- of tarieflijst vermelde prijzen en/of tarieven zijn exclusief BTW en eventuele kosten, zoals transportkosten, verzendkosten, aansluit/afsluitkosten die de provider in rekening brengt, administratiekosten, afhandelingskosten en declaraties van ingeschakelde derden.
De in het aanbod vermelde tarieven voor het mobiele telefoonabonnement kunnen tijdens de geldigheidstermijn van dit aanbod worden aangepast aan nieuwe tariefstellingen en/of bonusvergoedingen van de providers.
Een samengesteld(e) aanbod of offerte verplicht Comm-co en/of de provider niet tot levering van een deel van de aangeboden prestatie tegen een overeenkomstig deel van de prijs.
Indien het aanbod of de offerte is gebaseerd op door de wederpartij verstrekte informatie en deze informatie onjuist of onvolledig blijkt te zijn dan wel naderhand wijzigt, heeft Comm-co het recht de opgegeven prijzen en/of levertermijnen aan te passen.
Het aanbod, de offerte en de prijzen gelden niet automatisch voor nabestellingen of deelbestellingen en/of verlengingen van het mobiele telefoonabonnement.
Getoonde en/of verstrekte monsters, modellen, opgaven van kleuren, afmetingen, gewichten en andere omschrijvingen in brochures, promotiemateriaal en/of op de website van Comm-co zijn zo nauwkeurig mogelijk, maar gelden slechts ter aanduiding. Hieraan kan de wederpartij geen rechten ontlenen.
De verstrekte monsters en modellen blijven eigendom van Comm-co en moeten op eerste verzoek op kosten van de wederpartij aan Comm-co worden geretourneerd.
Indien zich tussen de datum van het sluiten van de overeenkomst en de uitvoering hiervan voor Comm-co (kost)prijsverhogende omstandigheden voordoen als gevolg van wijzigingen in de wet- en regelgeving, overheidsmaatregelen, valutaschommelingen of wijzigingen in de prijzen van de benodigde materialen en/of grondstoffen, heeft Comm-co het recht de overeengekomen prijzen dienovereenkomstig te verhogen en aan de wederpartij in rekening te brengen.
De overeenkomst komt tot stand nadat de wederpartij het aanbod van Comm-co heeft geaccepteerd, ook indien deze acceptatie op ondergeschikte punten afwijkt van dit aanbod. Wanneer de acceptatie van de wederpartij echter op wezenlijke punten afwijkt, komt de overeenkomst pas tot stand indien Comm-co schriftelijk met deze afwijkingen heeft ingestemd.
Het mobiele telefoonabonnement komt pas tot stand nadat de desbetreffende provider de aanvraag van de wederpartij heeft geaccepteerd.
Comm-co is pas gebonden aan:
Indien een goede uitvoering van de overeenkomst dit volgens Comm-co vereist, mag zij bepaalde leveringen door derden laten verrichten.
De wederpartij moet ervoor zorgen dat hij alle voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde informatie tijdig en op de door Comm-co gewenste wijze aan haar ter beschikking stelt en dat deze informatie juist en volledig is.
Alle door Comm-co geleverde zaken mogen door de wederpartij uitsluitend worden doorverkocht in de originele van Comm-co of diens toeleverancier afkomstige verpakking…
Overeengekomen leveringstermijnen kunnen nooit worden beschouwd als fatale termijnen. Indien Comm-co haar leveringsverplichtingen niet of niet tijdig nakomt, moet de wederpartij haar schriftelijk in gebreke stellen en daarbij nog een redelijke termijn gunnen…
Indien het, wegens een oorzaak gelegen in de risicosfeer van de wederpartij…
Emballage die bestemd is om meerdere malen te worden gebruikt, blijft eigendom van Comm-co. Deze emballage mag door de wederpartij niet voor andere doeleinden worden gebruikt, dan waarvoor ze bestemd is.
Comm-co bepaalt of de emballage door de wederpartij moet worden geretourneerd of dat zij deze emballage zelf ophaalt en voor wiens rekening dit gebeurt.
Comm-co heeft het recht voor deze emballage een vergoeding bij de wederpartij in rekening te brengen…
De wederpartij moet de geleverde zaken direct na ontvangst controleren en eventuele zichtbare gebreken, defecten, beschadigingen en/of afwijkingen in aantallen vermelden op de vrachtbrief of begeleidende bon…
Overige klachten moeten direct na ontdekking – maar uiterlijk binnen de door de fabrikant gehanteerde garantietermijn – schriftelijk aan Comm-co worden gemeld…
Comm-co zorgt ervoor dat de overeengekomen leveringen naar behoren en conform de in haar branche geldende normen worden uitgevoerd…
Comm-co staat gedurende de garantietermijn in voor de gebruikelijke normale kwaliteit en deugdelijkheid van het geleverde…
Geen beroep op de garantie is mogelijk, zolang de wederpartij de voor de zaken overeengekomen prijs nog niet heeft voldaan.
Bij een terecht beroep op de garantie zal Comm-co – naar haar keuze – kosteloos zorg dragen voor herstel of vervanging van de zaken, dan wel voor terugbetaling van of een korting op de overeengekomen prijs.
Buiten de expliciet overeengekomen of door Comm-co gegeven garanties aanvaardt Comm-co geen enkele aansprakelijkheid.
Onverminderd het bepaalde in het vorige lid is Comm-co alleen aansprakelijk voor directe schade. Iedere aansprakelijkheid van Comm-co voor gevolgschade, zoals bedrijfsschade, winstderving en/of geleden verlies, vertragingsschade en/of personen- of letselschade, is uitdrukkelijk uitgesloten.
De beperkingen van aansprakelijkheid gelden niet bij opzet of bewuste roekeloosheid van Comm-co of haar leidinggevend personeel.
De wederpartij heeft pas recht op de bonusvergoeding nadat de provider de aanvraag voor de mobiele telefoonabonnementen heeft geaccepteerd.
De bonus wordt voldaan nadat Comm-co deze heeft ontvangen van de provider. Indien de provider niet uitkeert, kan de wederpartij geen aanspraak maken op de bonusvergoeding.
Bij een clawback door de provider, is de wederpartij verantwoordelijk voor betaling van het teruggevorderde bedrag en vrijwaart zij Comm-co van alle aanspraken.
De wederpartij ontvangt hiervoor een factuur van Comm-co, die binnen de gebruikelijke termijn moet worden voldaan.
Betaling moet binnen 30 dagen na de factuurdatum plaatsvinden, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.
De wederpartij mag openstaande vorderingen niet verrekenen met tegenvorderingen en moet bij geschillen rechtstreeks bezwaar maken bij Comm-co.
Alle geleverde zaken blijven eigendom van Comm-co totdat de wederpartij volledig aan zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan.
De wederpartij moet Comm-co direct informeren als derden rechten claimen op de zaken die onder eigendomsvoorbehoud vallen.
Comm-co heeft altijd het recht de overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling door een schriftelijke verklaring aan de wederpartij te ontbinden op het moment dat de wederpartij:
De wederpartij moet de curator of bewindvoerder altijd op de hoogte stellen van de (inhoud van de) overeenkomst en deze algemene voorwaarden.
Bij overmacht aan de zijde van de wederpartij of Comm-co, heeft Comm-co het recht de overeenkomst door een schriftelijke verklaring te ontbinden of de nakoming van haar verplichtingen op te schorten zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn.
Onder overmacht aan de zijde van Comm-co wordt verstaan: een niet-toerekenbare tekortkoming van Comm-co, haar ingeschakelde derden of leveranciers, of overige zwaarwegende redenen. Hieronder vallen onder andere:
Indien de overmachtsituatie intreedt na gedeeltelijke uitvoering van de overeenkomst, moet de wederpartij zijn verplichtingen tot dat moment nakomen.
Indien de wederpartij de overeenkomst voorafgaand aan of tijdens de uitvoering wil annuleren, is hij een schadevergoeding verschuldigd aan Comm-co. Deze vergoeding omvat:
Bij opschorting op verzoek van de wederpartij zijn alle gemaakte kosten direct opeisbaar. Indien na de opschorting de uitvoering niet wordt hervat, heeft Comm-co het recht de overeenkomst schriftelijk te ontbinden. Hervatting brengt eventuele bijkomende kosten met zich mee die door de wederpartij moeten worden vergoed.
Op de overeenkomst tussen Comm-co en de wederpartij is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag (CISG) is uitdrukkelijk uitgesloten.
Geschillen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in de plaats waar Comm-co is gevestigd, tenzij Comm-co ervoor kiest het geschil voor te leggen aan de bevoegde rechter in de vestigingsplaats van de wederpartij.
Indien de wederpartij buiten Nederland is gevestigd, heeft Comm-co het recht het geschil voor te leggen aan de bevoegde rechter in het land of de staat waar de wederpartij is gevestigd.