English Dutch French German

F

e

e

d

b

a

c

k

Draadloos internet via het stopcontact

powerline.jpg

Stel: je ADSL of kabel internetverbinding komt op de begane grond in de meterkast het huis binnen, maar op je PC die op zolder staat wil je er ook graag gebruik van maken. Het trekken van een netwerkkabel is in de meeste huizen onbegonnen werk. Een mooie oplossing is natuurlijk een draadloos netwerk, maar dat brengt ook weer allerlei problemen met zich mee. Een andere mogelijkheid is om computers simpelweg via het stopcontact met elkaar te laten communiceren. En dat werkt beter dan verwacht!


qI67qKBrzTwg3IedE7yEG2vJu+hO/6Br7JIlmcVo+XYwE+V9QL07+V8sRlfMf01E

Draadloze netwerken zijn voor velen de beste uitvinding sinds gesneden brood, maar er zijn ook wel een paar scherpe kantjes. Afgezien van het feit dat het configureren van een draadloos netwerk voor veel beginnende gebruikers op z'n minst een uitdaging is en dat er bij onjuiste instellingen ook de nodige beveiligingsrisico's zijn, is het bij draadloze netwerken altijd maar de vraag of de reikwijdte en bandbreedte toereikend zijn. Hoewel fabrikanten altijd beloven dat je probleemloos tientallen meters kunt overbruggen, is het toch in menig huis erg moeilijk om een betrouwbare en snelle verbinding van de meterkast tot de zolder op te zetten. Dat kan verschillende redenen hebben: het bouwtype van het huis is natuurlijk van invloed, maar ook in hoeverre er andere draadloze apparaten in huis zijn - denk aan een babyfoon of draadloze thermostaat - maar ook invloeden van buitenaf, zoals de draadloze praktijken van je buren.

Comm-Co, leverancier van geavanceerde netwerkoplossingen, presenteert de XEPS103, een ruimtebesparende uitbreidingskit voor gebruik met HomePlug 1.0 Powerline-netwerkapparaten. Het innovatieve 2-in-1-ontwerp levert stroom aan de NETGEAR-router of ‑gateway - zodat deze zélf dus geen stopcontact meer nodig heeft - én trekt het 85 Mbps netwerk door naar het elektriciteitsnetwerk. Dit betekent dat het thuisnetwerk heel gemakkelijk kan worden uitgebreid naar ieder stopcontact in huis. Deze nieuwe uitbreidingskit is nu beschikbaar.

“Powerline is zonder twijfel één van de eenvoudigste én meest effectieve manieren om apparaten op een thuisnetwerk aan te sluiten,” zegt Richard Jonker, country manager van NETGEAR Benelux. “Als marktleider op het gebied van Powerline-netwerkoplossingen luisteren we goed naar onze klanten. Zij willen graag internetaansluitingen in het hele huis, maar geen warboel van kabels. Onze vernieuwende en ruimtebesparende Powerline Network Extender, die ook de bestaande netwerkrouter van stroom voorziet, is ideaal voor consumenten die de snelheid en de prestaties van Powerline willen, maar die daar geen stopcontacten aan willen opofferen.”

Eenvoudig en betrouwbaar
De nieuwe XEPS103 werkt naadloos samen met de bestaande HomePlug 1.0 Powerline-apparaten van NETGEAR, waaronder de XE102 Ethernetbridge, de XE103 Ethernet Adapter (beide aan de wand te bevestigen) en de XE104 85 Mbps Powerline 4-poorts Ethernet Adapter. Bij de Powerline Network Extender wordt een 12v/1A stroomadapter geleverd die met de meeste NETGEAR-routers en -gateways kan worden gebruikt, waaronder de RangeMax NEXT Wireless-N Routers (WNR834B/M), de RangeMax Wireless Router (WNP824), de Wireless-G Router (WGR614) en de ADSL-gateways (DG834N/PN/G/GT.) De XEPS103 Powerline Network Extender is in de winkel en online te koop voor een adviesprijs van € 89,95 incl. BTW Het apparaat wordt geleverd met een jaar fabrieksgarantie en 24 uur per dag technische ondersteuning.

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Rabobank Hulst 330487701
IBAN: NL37 RABO 0330 4877 01
BIC/SWIFT: RABONL2U
BTW NR: NL823684568B01
K.v.K: 50329251

Privacy Policy >>

Download VCard >>

For support click here >>

We ship globally

Customers in more than 70 countries around the globe.