English Dutch French German

F

e

e

d

b

a

c

k

Choosing a Projector for a Golf Simulator Tip 1 tot 3

6 tips om een ​​projector voor uw golfsimulator te kopen

  • Bereken uw worpafstand
  • Stem de beeldverhouding van uw projector af op uw golfscherm
  • Kunt u geld besparen op resolutie?
  • Investeer in helderheid
  • Sla de niet-merkgenerieken over
  • Extra functies: vergeet niet wat belangrijk voor u is
  • Elk van deze beslissingsfactoren zal u helpen de beste keuze te maken voor uw golfsimulatorprojector.

 

Golfsimulatorprojectoren - Hoe te kiezen?


Tip # 1: Bereken uw slagafstand

Het vinden van een projector met de projectieverhouding die u nodig hebt, is ongelooflijk belangrijk. Het is ook het gemakkelijkere deel van het kiezen van een projector voor uw golfsimulatoropstelling.

Het uitzoeken van de worpafstand die je nodig hebt, is het moeilijkere deel.

Zo bereken je de worpafstand:

slagafstand is eenvoudigweg de meting van het scherm tot de projectorlens.
Bereken uw worpverhouding. Throw-ratio is de throw-afstand gedeeld door de breedte van het beeld.
Throw Ratio = Afstand van Scherm tot Projector/Breedte van het Beeld

slag (balvlucht) afstand = Werpverhouding x Beeldbreedte

Wat dit wil zeggen is dat hoe verder de projector van het scherm is, hoe groter het beeld zal worden. In een golfsimulator wil je een grote, levensgrote afbeelding.

Maar je kunt de projector niet te ver naar achteren plaatsen, anders krijg je wat schaduw van de golfer.

 

Tip #2: stem de beeldverhouding van uw projector af op uw golfscherm


Beeldverhouding verwijst simpelweg naar de vorm van het beeld dat wordt geprojecteerd. Wanneer de verhouding van het projectorbeeld en het scherm overeenkomen, vult het beeld het hele scherm en ziet u geen maskeerbalken.

Om de beschikbare hoogte te maximaliseren, kiezen veel doe-het-zelvers een beeldverhouding van 4:3 voor hun impactscherm. Het is niet moeilijk om een ​​projector te vinden met een beeldverhouding van 4:3, maar veel 4:3-projectoren hebben een lagere resolutie. De beeldkwaliteit neemt aanzienlijk toe bij gebruik van een 16:9- of 16:10-projector. We raden aan een scherm te bouwen dat past bij de beeldverhouding van uw projector als u wilt dat uw geprojecteerde beeld het scherm volledig vult. In deze video worden de basisprincipes van beeldverhouding en resolutie uitgelegd.

 

16:9-projectoren
De meeste van de beste projectoren die u voor golfsimulatoren kunt vinden, zijn native 16:9. Projectoren met een native beeldverhouding van 16:9 zijn geweldig voor 4K- en HD-beelden in een golfsimulator. Let op, het apparaat dat je op de projector aansluit, is vaak slimmer dan de projector zelf. U kunt afbeeldingen op uw golfscherm weergeven in andere beeldverhoudingen, met een paar belangrijke aanpassingen aan de instellingen.

4:3-projectoren
Een beeldverhouding van 4:3 heeft de vorm van een CRT-tv en een 16:9 heeft de vorm van een flatscreen-tv. De 4:3 is heel gebruikelijk voor golfsimulatoren omdat je hierdoor hoger kunt gaan, waardoor je meer ruimte hebt om te zwaaien, zonder dat je een grotere ruimte nodig hebt.

Maar bij het zoeken naar een 4:3 golfsimulatorprojector vinden velen dat ze geen goede beeldkwaliteit hebben, dus let goed op. Denk aan helderheid, projectieafstand en resolutie. We raden meestal aan om met een native 16:9-projector te gaan en vervolgens een apparaat met een verhouding van 4:3 te gebruiken, zoals een tablet, of de weergave-instellingen op een pc aan te passen om de projector in deze verhouding weer te geven.

16:10 Projectoren
De 16:10-projector komt minder vaak voor, maar is nog steeds mogelijk om te kopen. De vorm is tussen de 4:3 en de 16:9. Maar vergeet niet dat u de afbeelding kunt wijzigen om een ​​16:10-vormige afbeelding in uw golfsimulator te maken.

 

Tip #3: Save Money on Resolution

 

Als het op resolutie aankomt, is onze mening dat kiezen voor de hoogste resolutie niet noodzakelijkerwijs de beste waarde is voor uw golfsimulator.

Het kan verleidelijk zijn om uw zoekopdracht te beperken tot populaire 4K-projectormodellen in plaats van de meer betaalbare 1080p-modellen, maar de textuur en eventuele slijtage van het impactschermoppervlak kunnen eventuele significante verschillen in beeldkwaliteit opheffen.

Carl zegt dat 4K geweldig is, maar voor het budget is het het niet waard. Carl zei dat hij het extra geld liever uitgeeft aan een laserprojector die gemakkelijker te onderhouden is dan een 4K-projector.

Zorg er altijd voor dat u op de hoogte bent van de "native resolutie" van de projector die u overweegt. Velen zullen "tot" resoluties vermelden die niet zinvol zijn als de oorspronkelijke resolutie lager is. Als het een native resolutie heeft van 800×600 maar “tot” 1920×1080 vermeldt, betekent dit simpelweg dat de afbeelding technisch gezien zal worden weergegeven, ook al is deze misschien allemaal wazig en vervormd. Vermijd dit door ervoor te zorgen dat de native resolutie duidelijk wordt vermeld en is wat je nodig hebt.

De native resolutie bepaalt ook de beeldverhouding van de projector.

De beeldverhouding van 16:9 is de meest gebruikelijke voor thuisbioscoopschermen - voor 1080p (1920×1080) of 4k (3840×2160), maar veel indoorgolfers vinden dat ze geen ruimte hebben voor een 16:9 golfsimulator. 4:3 is meestal de populaire keuze voor golfsimulatoren (meestal 1024×768 of soms zelfs 800×600).

Beeldverhouding is de verhouding tussen de breedte van je scherm en de hoogte van je scherm. De meest gebruikelijke verhouding voor golfschermen is 16:9 omdat 16:9 de meest voorkomende beeldverhouding is voor moderne projectoren. Door de juiste beeldverhouding van uw scherm te kiezen ten opzichte van uw projector, krijgt u het beste golfsimulatorbeeld.

Een vierkant heeft bijvoorbeeld een beeldverhouding van 1:1 omdat het precies even hoog als breed is. Evenzo heeft een rechthoek die twee keer zo breed als hoog is een beeldverhouding van 2:1. Het zal altijd afmetingen hebben die aan deze verhouding voldoen, dus het kan 10″x20″ of 20″x40″ of 50″x100″ zijn, enzovoort.

 

Heeft u interesse in golfproducten? Bekijk hier voor uw golfspullen.

Bron: https://www.carlofet.com/

 

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Rabobank Hulst 330487701
IBAN: NL37 RABO 0330 4877 01
BIC/SWIFT: RABONL2U
BTW NR: NL823684568B01
K.v.K: 50329251

Privacy Policy >>

Download VCard >>

For support click here >>

We ship globally

Customers in more than 70 countries around the globe.