English Dutch French German

F

e

e

d

b

a

c

k

draadloos muziek overal in huis

Sonos: draadloos muziek overal in huis
Plug-and-play startkit zonder steile leercurve.

Muziek draadloos beluisteren overal in huis tegen een betaalbare prijs. Dat is het opzet van het digitale muzieksysteem Sonos.

Een handige startkit - de Sonos Bundle - bestaat uit twee ZonePlayers, dat zijn kleine kastjes die je makkelijk kan wegstoppen, en de Controller, een soort witte iPod waarmee je alle muziek beheert. Wil je een bepaalde ruimte, of zone zoals Sonos het noemt, van muziek voorzien dan plaats je daar een ZonePlayer en eigen luidsprekers. Met de Controller kies je welke muziek afgespeeld wordt.

 

De Sonos startkit

De startkit bestaat uit twee ZonePlayers en de draadloze controller. Hiermee kan je al twee ruimtes van muziek voorzien.


Van de ZonePlayer bestaan er twee varianten - beiden zijn opgenomen in de startkit. De Zoneplayer 100 heeft een ingebouwde 50W versterker en heeft enkel nog twee speakers nodig om muziek in de desbetreffende ruimte af te spelen. De ZonePlayer 80 sluit je aan op een bestaande stereo-installatie, home theater of actieve luidsprekers.

De echte blikvanger van het Sonos-systeem is de draadloze controller (CR100). Dit witte bakje is het centrum van het hele muzieksysteem, en heeft een 3,5-inch kleurenscherm dat de albumhoesjes toont. De controller is trouwens ook spatwaterdicht.

Installatie
Instellen van het systeem kan bijna niet eenvoudiger. De eerste ZonePlayer sluit je met een netwerkkabel aan op de router. De andere ZonePlayers en de Controller maken hiermee draadloos verbinding, maar ook onderling. Dat gebeurt via het bedrijfseigen Sonosnet, een draadloos peer-to-peer netwerk dat automatisch is beveiligd. Geen ingewikkelde instellingen zoals bij routers het geval is. De volgende ZonePlayers connecteren is simpel: door gelijktijdig de mute- en volumeknop in te drukken worden deze opgenomen in het Sonos- netwerk.

Sonos 
						Controller

De controller is het centrale element in het Sonos-systeem. Hiermee kies je waar en welke muziek je afspeelt.


In elke zone kan je verschillende of dezelfde muziek afspelen, met een maximum van 32 ruimtes. Draden doorheen de woning hoef je niet te trekken, de ZonePlayers worden enkel met een luidsprekerkabel verbonden met de speakers (naast uiteraard de stroomaansluiting).

Muziek beluisteren
Op drie manieren kan je naar muziek luisteren: via een harde schijf waarop je volledige muziekverzameling staat; muziek afkomstig van online muziekwinkels; en radiostations via het internet.

De digitale muziekverzameling kan op maar liefst 16 verschillende computers (pc en mac) of een NAS-schijf (Network Attached Storage) staan. Met deze NAS- schijf die je aansluit op het netwerk, hoeft de computer niet meer aan te staan als je naar muziek wil luisteren.

Sonos ondersteunt de volgende digitale muziekformaten: mp3, wma, aac (mpeg4), ogg vorbis, audible, Apple lossless, flac, wav en aiff. Op de achterzijde van de ZonePlayers kan je makkelijk een cd-speler of draagbare mp3-speler aansluiten via de RCA-aux-aansluiting. Eens aangesloten is de muziek van deze spelers in elke ruimte waar een ZonePlayer staat afspeelbaar.

Sinds begin 2007 is het dankzij een software-update mogelijk om ook Windows Media DRM-muziek af te spelen (Digital Rights Management). Aangekochte muziek van Apple iTunes afspelen is vooralsnog niet mogelijk, tenzij het om iTunes Plus-liedjes gaat.

Via de draadloze controller kan je de muziek in elke ruimte afzonderlijk controleren. Met het scrollwiel blader je doorheen albums en artiestennamen, en kan je de muziek aan de afspeellijst toevoegen. Echt fun wordt het met de Party Mode-functie: hierdoor speel je in elke zone dezelfde muziek af. In elke ruimte kan je vervolgens nog eens het volume, bas- en hoge tonen instellen naar wens.

Prijzen
Sonos ZP80 < 350 euro
Sonos ZP100 < 500 euro
Sonos Controller < 400 euro
Sonos Bundle 130 - startkit met ZP80, ZP100 en Controller < 1000 euro

vHY45Q2IgreAUFD0iBgf2/4n8K5pPNOl

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Rabobank Hulst 330487701
IBAN: NL37 RABO 0330 4877 01
BIC/SWIFT: RABONL2U
BTW NR: NL823684568B01
K.v.K: 50329251

Privacy Policy >>

Download VCard >>

For support click here >>

We ship globally

Customers in more than 70 countries around the globe.