English Dutch French German

F

e

e

d

b

a

c

k

Alles kunner met GPS


 

Hoewel de ware liefhebber het hardnekkig zal ontkennen is de markt voor échte PDA's op sterven na dood. Een aantal jaren geleden nog bevolkt door merken als Psion, Palm en Compaq is het tij inmiddels gekeerd en de belangstelling danig afgenomen. Kochten sommigen tot een jaar geleden nog een zakcomputer om zo een betaalbare GPS-oplossing in handen te krijgen, met de komst van zelfstandige betaalbare GPS-apparaten zoals de TomTom Go is dat inmiddels overbodig geworden.

Toch betekent bovenstaande niet het einde voor de specifiek voor deze markt ontworpen besturingssystemen zoals Windows Mobile.

Rekenmachine aan het hoofd

In tegendeel zelfs, want door de PDA-functionaliteit onder te brengen in een telefoon of te combineren met een zakcomputer ontstaan hele interessante en handige apparaten. Een goed voorbeeld hiervan is de HP iPAQ HW6915. De looks komen grotendeels overeen met de voorganger, de HW6515 waaruit ook blijkt dat HP hiermee zich niet richt op jongelui die een sexy mobieltje wensen om de blits mee te maken, maar meer op klanten die een functionaliteit boven design verheffen. Daarbij moet die klant dan wel rekening houden met het formaat. Want naar de huidige maatstaven is het toestel vrij fors: met een breedte van zo'n zeven centimeter en een hoogte van bijna 12 centimeter is het alsof je met een rekenmachine aan telefoneren bent.

Hp_6915 De forse afmetingen zijn het gevolg van de vele functies die in het apparaat zijn ingebouwd. Een belangrijk deel van de behuizing wordt in beslag genomen door het toetsenbordje, dat in twee standen gebruikt kan worden: letters (QWERTY) en een alternatieve stand waarbij het numerieke veld en een groot deel van de minder vaak gebruikte leestekens worden geactiveerd. Vooral het omschakelen tussen numerieke- en tekstmode is even wennen. Toch is het een perfect alternatief voor wie T9 niet als tweede schrijftaal heeft en het krabbelen met een pen op het scherm voor het invoeren van tekens toch te lastig is gebleken een uitkomst. Met wat oefening is op het toetsenbordje een redelijk hoge typesnelheid te halen, al leent het zich uiteraard wat minder voor het schrijven van een nieuwe roman.

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Rabobank Hulst 330487701
IBAN: NL37 RABO 0330 4877 01
BIC/SWIFT: RABONL2U
BTW NR: NL823684568B01
K.v.K: 50329251

Privacy Policy >>

Download VCard >>

For support click here >>

We ship globally

Customers in more than 70 countries around the globe.