English Dutch French German

F

e

e

d

b

a

c

k

Mio Technology introduceert multifunctionele Mio A201


Mio Technology, fabrikant van draagbare navigatieproducten, kondigde vandaag de komst en de prijs van de nieuwe geïntegreerde gps-PDA Mio A201 aan. Het product ligt midden januari in de winkelrekken.

De Mio A201 is van bij het begin ontworpen als navigatietoestel en is uitgerust met een roterende gps-antenne. Dat betekent onder meer dat de gebruikers zowel in portrait mode (zoals op een standaard-PDA met satellietnavigatie) als in landscape mode (zoals op een specifiek satellietnavigatiesysteem) kunnen werken. De schermmodus kan worden omgeschakeld door aan de antenne te draaien of op een toets te drukken. De roterende gps-antenne zorgt dat de kwaliteit van het gps-signaal behouden blijft wanneer de gebruiker van scherm verandert.

De Mio A201 beschikt ook over Bluetooth voor draadloze bestandsuitwisseling, Outlook-synchronisatie en gebruik als onderdeel van een handsfree carkit voor Bluetooth-gsm’s. De navigatieprestaties zijn verbeterd door de integratie van een nieuwe Intel Bulverde-processor van 312 MHz en 64 MB RAM, zodat de planning en de berekening van de routes aanzienlijk worden versneld.


Go-anywhere navigatie
De Mio A201 is letterlijk een draagbaar satellietnavigatietoestel: het ligt niet alleen comfortabel in de hand, maar voelt zich even goed thuis in de wagen als op de fiets of motor en kan ook gewoon worden meegenomen door wandelaars die eropuit trekken om het platteland of een stadscentrum te verkennen. Met Microsoft® Windows Mobile® en functies als Outlook® Mobile Contacts en Calendar, Word Mobile, Excel Mobile en PowerPoint Mobile, games en Windows Media Player aan boord is de A201 trouwens veel meer dan alleen maar een perfecte navigator.


Verbeterde gps-ontvangst
De Mio A201 is op een aantal punten aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de Mio 168, ‘s werelds eerste Pocket PC met ingebouwde gps-ontvanger en het product waarmee Mio naam heeft gemaakt in Europa. De belangrijkste upgrade is de integratie van de nieuwe 20-kanaals gps-chipset SirfStar III, die de detectie en de ontvangst van de gps-satellietsignalen sterk verbetert in vergelijking met de 12-kanaalsontvangers van de vorige generatie.


Glashelder display met minder weerkaatsing
Het nieuwe LCD-kleurenaanraakscherm van 320 x 240 pixels reflecteert minder voor een betere afleesbaarheid, ook in fel zonlicht. Dankzij een nieuwe oppervlaktebehandeling blijft het scherm bovendien vrijwel vlekvrij, zodat vingers geen zichtbare afdrukken meer achterlaten. Het display is bovendien sterker verlicht voor een scherpere weergave van video’s of afbeeldingen.


TMC-compatibiliteit
De Mio A201 is 100% TMC-compatibel (Traffic Message Channel) op voorwaarde dat de dienst door de gekozen navigatiesoftware wordt ondersteund. TMC is gratis beschikbaar in de meeste Europese landen, behalve in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, en geeft constant updates en alternatieve route door bij verkeersproblemen in de buurt. Als er bijvoorbeeld een file ontstaat door een ongeval, stippelt TMC automatisch een alternatieve reisweg uit. De TMC-ontvanger wordt niet meegeleverd met de Mio A201, maar is apart verkrijgbaar in de winkel of in de Mio-onlineshop.


Uitneembare batterij
De nieuwe lithium-ionbatterij van 1200 mAh is goed voor ruim 4,5 uur ononderbroken werking. De batterij is verwisselbaar, zodat de klant de werkingsduur probleemloos kan verdubbelen of verdriedubbelen door de aankoop van extra batterijen.


Navigatiesoftware
De Mio A201 is een PDA; de gebruikers kunnen dus kiezen welke navigatiesoftware ze op hun toestel willen installeren – van gewone straatkaarten tot kadastrale kaarten om het platteland onveilig te maken. Het toestel draait op alle navigatieprogramma’s die compatibel zijn met Windows Mobile 5.

De Mio A201 wordt ook aangeboden met de nieuwste versie van de Mio Map-software, versie 2 voor Pocket PC. Versie 2 heeft een gloednieuwe interface gekregen om het uitstippelen van een reis eenvoudiger en aangenamer te maken en ondersteunt een reeks nieuwe functies om het gebruik onderweg nog gemakkelijker te maken.

Als het product bijvoorbeeld gesynchroniseerd is met Microsoft Outlook® kunnen de gebruikers rechtstreeks de weg naar een contactpersoon in Outlook opvragen in plaats van het adres op te zoeken op de navigatiepagina. De nieuwe Mio Map v.2 geeft bovendien de maximumsnelheid aan die van toepassing is op de door u gekozen weg en details over de borden die u moet volgen. Het programma waarschuwt de gebruiker voor de locatie en de richting van de volgende bocht. Ook nieuw is de kompasmodus. Die instelling is ideaal voor off-roadnavigatie te voet of per fiets en wordt aangevuld door een nieuwe functie die de gebruiker in staat stelt rechtstreeks gps-coördinaten in te voeren.

De ingebouwde POI-database (points of interest, bezienswaardigheden of interessante punten) is bijgewerkt en uitgebreid met tal van nieuwe plaatsen en gelegenheden. Ze bevat nu de telefoonnummers van vele locaties, zodat de gebruikers een tafel kunnen reserveren in een restaurant of vooraf de openingsuren van een zaak kunnen opvragen. Naast de miljoenen Europese POI’s in de ingebouwde database kunnen abonnees nu ook nieuwe of gepersonaliseerde POI’s downloaden van het web.

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Rabobank Hulst 330487701
IBAN: NL37 RABO 0330 4877 01
BIC/SWIFT: RABONL2U
BTW NR: NL823684568B01
K.v.K: 50329251

Privacy Policy >>

Download VCard >>

For support click here >>

We ship globally

Customers in more than 70 countries around the globe.