English Dutch French German

F

e

e

d

b

a

c

k

Skypen zonder computer


Netgear heeft de eerste Skype-telefoon onthuld die gebruikers de mogelijkheid geeft om telefoontjes te doen zonder computer. Dat schrijft het it-vakblad Data News op zijn website.

Er zijn al een boel Skype-telefoons van diverse verkopers (waaronder de Taiwanese bedrijven Wistron en Accton) op de markt die werken met een usb-kabel of met een WiFi-aansluiting. Die hebben echter allemaal software nodig die op een computer draait. Het model van Netgear is het eerste dat gebruikers toelaat om telefoontjes te doen zonder de hulp van een computer. De telefoon maakt immers onmiddellijk verbinding met een router.

“Het is de eerste keer dat het mogelijk is om Skype op een gsm te gebruiken zonder pc,” zei Skype-ceo Niklas Zennström op een persconferentie om te nieuwe telefoon voor te stellen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De ceo van Netgear, Patrick Lo, zei dat de telefoon wereldwijd in winkels zal liggen voor april dit jaar. Prijzen kon hij nog niet melden.

De telefoon heeft nu nog een gratis ‘access point’ nodig, maar Lo speculeerde dat toekomstige versies mogelijk ondersteuning zouden krijgen van commerciële WiFi-diensten, zoals die die T-Mobile aanbiedt bijvoorbeeld.

De samenwerking tussen Skype en Netgear betekent ook dat deze laatste zijn routers zo zal instellen dat ze voorrang verlenen aan het voice-over-ip-verkeer van Skype.

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Rabobank Hulst 330487701
IBAN: NL37 RABO 0330 4877 01
BIC/SWIFT: RABONL2U
BTW NR: NL823684568B01
K.v.K: 50329251

Privacy Policy >>

Download VCard >>

For support click here >>

We ship globally

Customers in more than 70 countries around the globe.